Campingutrustning

Att åka på en campingsemester är ett roligt sätt att umgås med nära och kära på samtidigt som man får spendera mycket tid utomhus i det fria. Vad man ska packa med sig när det blir dags att ge sig iväg beror på många olika faktorer. För det första beror det på vad för typ av campingsemester man är ute efter. Viss utrustning passar bättre för vildmarkscamping och tältning medan annan utrustning lämpar sig bättre för husvagnar eller stugor. För det andra påverkar även saker som väder och antal bortresta dagar en viss roll. Dock finns det viss grundutrustning som lämpar sig bra för alla typer av camping och som nästan alltid kommer till nytta och är användbart.

 

Invändig utrustning att ha med på campingresan

 

Det första man bör tänka på är att ha med sig all utrustning som krävs för matlagning och att sova. Sovsäck, kudde, liggunderlag eller luftmadrasser används nästan vid all typ av camping och är därför viktigt att komma ihåg att ta med sig. Väljer man att sova på en luftmadrass kan det vara praktiskt att ta med sig en pump, då det sparar både tid och energi.

Bor man i tält och inte har tillgång till en gasolspis är det användbart att införskaffa sig ett stormkök med tillhörande kastruller och stekpannor. Annan nödvändig köksutrustning som lämpar sig till alla tillfällen är termosar, vattendunkar, tändare, kylklampar, plastpåsar, grillutrustning, tändvätska och värmeljus. Sedan krävs även vardaglig köksutrustning som tallrikar, glas, bestick och grytor. När det därefter blir dags för diskning är det smidigt att ha tillgång till diskbalja, diskmedel och en diskborste.

 

Utvändig utrustning att ha med på campingresan

 

När man är på campingsemester spenderar man vanligtvis största delen av tiden utomhus och det kan därför vara bra att packa med sig campingstolar och bord. Sover man i husbil eller husvagn får man heller inte glömma stoppklossar och elkablar. Andra saker som är smidiga att ha med sig är förtält, ficklampor och paraply. Solcellslampor är slutligen ett bra och smidigt alternativ till ljuskälla där det inte finns tillgång till elektricitet.

Personlig utrustning att ha med på campingresan

 

Till den personliga utrustningen räknas till exempel hygienartiklar. Förutom de vardagliga artiklarna som man brukar använda kan toapapper, duschkorg, plåster, solkräm och myggmedel vara användbart att alltid ha med sig. Även pincetter, allergimediciner, värktabletter och nagelsax kan komma till användning under semestern om oturen skulle vara framme.

 

Vidare är det smart att packa med sig något att underhålla sig med antingen utomhus eller inomhus. Några tips är kortlekar, böcker, andra typer av spel, kubb, badleksaker och fiskespön. Hörlurar kan också vara användbart att ha med sig om man är flera som ska bo tillsammans, så att man inte stör de andra om man vill lyssna på musik.

 

Vad för typ av kläder man ska packa med sig beror givetvis på förväntad väderlek och årstid, men saker som alltid är bra att ha med sig i husvagnen är tofflor, gummistövlar och badkläder.

 

Slutligen får man heller inte glömma de mer praktiska sakerna som plånbok, körkort, eventuellt pass, campingkort och fiskekort.