Saker man kan göra när det regnar på campingresan

Att åka på campingsemester har varit populärt i alla tider. Då får man tid att umgås avkopplat med nära och kära och spendera mycket tid i naturen och man kan räkna med att både ha det avkopplande och bekvämt. Något man inte kan räkna lika mycket med är vädret, men semestern behöver inte bli tråkig för det. På de flesta campingar finns det aktiviteter att göra inomhus samtidigt som man kan packa med sig egna saker att underhålla sig själv och familjen med. Ibland kan det nästan vara skönt med en dag av dåligt väder, så att man får tid till att bara umgås på riktigt.

Saker att göra tillsammans när det regnar

En klassisk sysselsättning på familjesemestern är att spela spel. Det kan handla om ”Finns i sjön” eller andra kortspel, men också sällskapsspel som Yatzy, Fia med knuff eller Alfapet. Att spela bordsspel är en rolig aktivitet och det bästa är att det finns mängder med spel att välja mellan. Ibland kan även campingen ha spel för utlåning i receptionen, så om man har glömt att få med sig något kan man alltid gå dit och kolla. Dessutom säljs olika typer av sällskapsspel i butikerna nära campingen. 

En annan aktivitet som kan vara mysig när det blåser och regnar ute är att se på en film tillsammans. Att ta med sig en bärbar dator eller en surfplatta tar inte särskilt mycket plats, men kan verkligen rädda en regnig eftermiddag. På en del campingar finns det även särskilda sällskapsrum som är anpassade till att underhålla campinggästerna när vädret inte är på topp. Där kan man vanligtvis finna prylar som TV, pingisbord, biljardbord och leksaker.

Ytterligare ett alternativ är att ta med sig ett pussel med många bitar. Då har man garanterat något som underhåller en lång stund och där allas gemensamma insats bidrar till att pusslet blir färdigt.

Till den yngre generationen kan man packa med sig olika typer av pyssel att underhålla dem med. Det kan handla om färgläggningsböcker, klippdockor eller andra pysselböcker.

Saker att göra enskilt när det regnar

En av de absolut vanligaste sakerna att göra individuellt när vädret är dåligt är att läsa böcker. Har man läst ut sin bok kan man byta med varandra eller fråga de andra gästerna på campingen om de har någon bok att låna ut. De flesta brukar ha med sig en bok på resan och dessutom vara vänliga och hjälpsamma. Ett annat alternativ är att köpa en tidning i en kiosk. Där är utbudet vanligtvis ganska stort och man kan hitta tidningar som handlar om mängder av olika saker.

Att packa med sig en musikspelare och hörlurar kan också vara en avkopplande sysselsättning om det regnar. Använder man sig istället av telefonen kan man dessutom välja att lyssna på podcasts eller andra radioprogram. 

Har man packat med sig en dator eller surfplatta kan det även vara mysigt att starta en ny serie som man vill se. Det är ett särskilt bra alternativ om det ska vara dåligt väder hela dagen eftersom det kommer många avsnitt på en säsong. I vanliga fall kanske man inte har så mycket tid att ägna sig åt sådan sysselsättning, vilket gör att en regnig semesterdag passar alldeles perfekt för det.

Slutligen kan man välja att spela på diverse onlinecasinon från antingen mobilen eller surfplattan. Många spelsidor ger möjligheten att provspela innan man gör en insats, vilket är väldigt fördelaktigt så att man verkligen hinner lära sig reglerna ordentligt. Dock krävs det en internetuppkoppling för att kunna spela, vilket inte alltid är självklart att man har tillgång till. Många gånger finns dock möjlighet till wifi i campingens sällskapsrum.